Breedte frontpasstuk bovenkast

Bij het inmeten van de keukenruimte ga je nauwkeurig te werk. Toch maakt een klein maatverschil vaak niet zo heel veel uit voor het plaatsen van de keukenkasten. Tussen de laatste kast en de muur adviseren wij een frontpasstuk te plannen. Bestel het frontpasstuk iets breder en zaag het passtuk tijdens de montage op de juiste breedte.

Staat de muur waartegen het passtuk komt niet helemaal haaks of lood, dan geeft de extra breedte van het passtuk je alsnog de mogelijkheid, de aansluiting van de keuken tegen de muur netjes af te werken. Wanneer een muur iets in het lood staat, is een hoog passtuk aan de bovenzijde smaller dan de onderzijde.

In welke situatie is een frontpasstuk bovenkast noodzakelijk?

Plan je keukenkasten met een greep, houdt dan rekening met het openen van de laatste bovenkast tegen de muur. Wanneer de laatste bovenkast een draaideur heeft, dan komt de greep tegen de muur. Een frontpasstuk tussen de keukenkast en de muur lost dit probleem op.

Plan je bovenkasten strak tegen de muur boven een hoekonderkast, houdt dan rekening met de dikte van het tegelwerk of de spatwand afwerking boven het werkblad. Komt de spatwand afwerking tot boven de bodem van de bovenkast, dan komt de dikte van de spatwand of tegels tegen de deur van de bovenkast. Dit geeft problemen bij het openen van de deur. Een frontpasstuk tussen de laatste bovenkast en de muur lost dit probleem op.

...Lees meer
Product filters Product filters

Bovenkast frontpasstuk

Frontpasstuk in frontmateriaal (frontgelijk).
€81,00 €68,85
Pagina 1 van 1