Breedte frontpasstuk staande kast

Bij het inmeten van de keukenruimte ga je nauwkeurig te werk. Toch maakt een klein maatverschil vaak niet zo heel veel uit voor het plaatsen van de keukenkasten. Tussen de laatste kast en de muur adviseren wij een frontpasstuk te plannen. Bestel het frontpasstuk iets breder en zaag het passtuk tijdens de montage op de juiste breedte.

Staat de muur waartegen het passtuk komt niet helemaal haaks of lood, dan geeft de extra breedte van het passtuk je alsnog de mogelijkheid, de aansluiting van de keuken tegen de muur netjes af te werken. Wanneer een muur iets in het lood staat, is een hoog passtuk aan de bovenzijde smaller dan de onderzijde.

In welke situatie is een frontpasstuk staande kast noodzakelijk?

Plan je keukenkasten met een greep, houdt dan rekening met het openen van de laatste staande kast tegen de muur. Wanneer de laatste kast een draaideur heeft, dan komt de greep tegen de muur. Een frontpasstuk tussen de keukenkast en de muur lost dit probleem op.

Plan je een vaatwasser of keukenkast met laden tegen de muur, houdt dan rekening met obstakels. De overstek van een vensterbank of een radiator kan ervoor zorgen, dat een lade of de vaatwasser niet volledig geopend kan worden. Een frontpasstuk met de juiste breedte voorkomt dit probleem.

Plan tussen de muur en een staande kast met inbouw koeler of vriezer, een passtuk van minimaal 5,0cm breed. De deur van een koelkast of vriezer moet je verder dan 90 graden open kunnen draaien, zodat je de groentelade of de vrieslade gemakkelijk naar buiten kunt trekken.

...Lees meer
Product filters Product filters

Staande kast frontpasstuk

Frontpasstuk staande kast in frontmateriaal (frontgelijk).
€99,00 €84,15

Staande kast frontpasstuk

Frontpasstuk staande kast greeploos horizontaal in frontmateriaal (frontgelijk).
€114,00 €96,90
Pagina 1 van 1