Ben je op zoek naar een Häcker keuken?

Häcker keukens produceert twee productielijnen, systemat en concept 130. Häcker systemat kom je vooral tegen in het luxere segment, deze lijn is duidelijk de luxere versie en van een hogere kwaliteit. De maatvoering van concept 130 is net als bij systemat gebaseerd op raster 130. De korpushoogte is altijd deelbaar door de rastermaat 13,0cm. Beschikbare korpushoogte voor keukenkasten zijn 39-52-65-78-91-104-117-130-143-156-195-208-221cm.

Verschil Häcker systemat en Häcker concept 130

De verschillen tussen systemat en concept 130 zijn vaak niet direct zichtbaar. Bij het kiezen en kopen van een nieuwe keuken kijk je vaak eerst naar uiterlijk en daarna naar details en afwerking. Het verschil tussen beide programma's zit hem vooral in de afwerking en details.

Korpus kleur(en) en zichtzijden
Häcker keukens uit de systemat lijn worden zonder meerprijs aangeboden in 3 korpus kleuren (kristalwit, lichtgrijs en titaan) en als je wilt met zichtzijden in UV lak (7 UV matlak en 6 UV hoogglans lak kleuren), ook zonder meerprijs. De korpus uit de concept 130 lijn is daarentegen altijd wit en standaard voorzien van kunststof zichtzijden. Let op! gelakte keukens uit de concept 130 lijn worden vaak zonder dat je het weet aangeboden met kunststof zichtzijden of kunststof systeemwanden. Je voelt en ziet structuurverschil tussen lak en kunststof en na verloop van tijd kan er verkleuring ontstaan tussen beide materialen.

Ladesysteem
Kies je voor systemat, dan krijg je zonder meerprijs luxe Grass BOX design laden, kies je voor Häcker concept 130 dan krijg je standaard Grass Metro line laden. Systemat binnenladen zijn voorzien van een stalen voorblende terwijl concept 130 binnenladen zijn voorzien van een kunststof blende.

Bevestiging achterwand
Achterwanden van systemat keukenkasten worden geschroefd en afgekit. Het kitten is tegen het bewegen van de achterwand bij het sluiten van laden en korven. Achterwanden van concept 130 keukenkasten worden altijd vastgezet met nietjes en zijn niet afgekit.

Prijsverschil systemat en concept 130

Voor een deel zijn de fronten van deze productielijnen verschillend en qua afwerking en kwaliteit niet vergelijkbaar. In de systemat lijn vindt je luxere fronten, mooier afgewerkt en van een hogere kwaliteit. Het fronten programma van de concept 130 lijn is deels gelijk aan de systemat lijn en deels van een mindere kwaliteit. Vergelijk je keukenkasten met een front welke in beide lijnen gelijk is, dan is het prijsverschil minimaal en heb je bij systemat eigenlijk een 'gratis' upgrade. Kies je voor de concept 130 lijn en een front van een mindere kwaliteit, dan kan het prijsverschil oplopen tot 15-20% (zie het voorbeeld hieronder). Besluit je een concept 130 keuken op te waarderen met gelakte zichtzijden en Grass BOX design laden zoals standaard in een systemat keuken, dan is het prijsverschil weer teniet gedaan en heb je bij systemat meer voor je geld.

Häcker concept 130 TOP SOFT

Front TOP SOFT uit de concept 130 lijn is een laag geprijsd front met een dunne laklaag en een anti vingerprint coating. In eerste instantie lijkt dit front op AV2135 uit de systemat lijn. Ga je kritisch kijken en voelen, dan ontdek je verschillen. De laklaag op TOP SOFT is dunner en het lijkt alsof je door de laklaag op de grondplaat kijkt. Vergelijkbare fronten uit de systemat lijn worden voorzien van een hoogwaardige UV laklaag met een anti vingerprint coating van Egger. TOP SOFT keukendeurtjes worden gelakt op een grondplaat van spaanplaat, terwijl de grondplaat van systemat AV2135 fronten van mdf is. Het prijsverschil kan oplopen tot 15-20%, waarbij je wel rekening moet houden, dat Häcker concept 130 keukens met TOP SOFT keukendeurtjes vaak worden geleverd met kunststof zichtzijden of systeemwanden. Kies je voor systemat, dan kun je zichtzijden 'gratis' laten afwerken met een hoogwaardige UV lak, waardoor de zichtzijden van keukenkasten exact hetzelfde zijn afgewerkt als UV gelakte fronten. O ja, kijk je naar een gelakte keuken? Systemat AV6000 is bij ons het meest verkochte gelakte front. Dat is natuurlijk niet voor niets, wij laten je graag de verschillen zien in onze winkel.