Häcker systemat fronten

Welke afwerking en materiaal kies jij voor de keukendeurtjes? Naadloos gelakt of liever een kunststof front? Is het front makkelijk in onderhoud? Is er kans op verkleuring van de fronten na verloop van tijd? Kan het front tegen een stootje? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze's.

Fronten kunststof melamine en HPL

Melamine wordt door hitte en hoge druk tijdens de productie op het spaanplaat aangebracht. De coating hecht door de hars op het spaanplaat. Melamine keukenfronten zijn sterk en krasvast, ideaal wanneer je op zoek bent naar fronten welke tegen een stootje moeten kunnen. Vuil en bacteriën hebben minder snel kans op het materiaal te hechten. Kunststof melamine is kleurecht en zal niet snel verkleuren door UV-straling. HPL is een iets dikkere laag melamine en wordt na de productie van spaanplaat op de plaat verlijmd.

De kanten rondom melamine en HPL fronten, worden altijd voorzien van een thermoplastisch kunststof kantenband (vormkant). Deze kunststof vormkant is verlijmd met een speciale PUResist lijmtechniek. Een kunststof vormkant kan na verloop van tijd verkleuren ten opzichte van het melamine of HPL oppervlakte. Dit komt vooral voor bij lichte uni kleuren.

Keukenkasten met kunststof melamine en HPL fronten kun je reinigen met een ph neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een microvezel- of katoenen schoonmaak doek. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Voor het verwijderen van vlekken van kunststof melamine en HPL, adviseert Häcker TanexPower kunststof reiniger te gebruiken.

Fronten UV lak PerfectSense anti vingerprint

Het grondmateriaal van anti vingerprint fronten wordt voor en achter voorzien van een melaminelaag. Op de voorzijde van de grondplaat komt een laklaag. De speciale anti vingerprint eigenschap reduceert vingerafdrukken op het oppervlak en vergemakkelijkt het schoonmaken. Het trendy, fluweelzachte gevoel nodigt uit tot aanraken en zorgt voor een aangenaam warme touch. Gelakte fronten zijn gevoelig voor krassen, afhankelijk van de gekozen kleur is een kras snel of minder snel zichtbaar. Gelakte fronten zullen na verloop van tijd verkleuren.

De kanten rondom anti vingerprint fronten, worden altijd voorzien van een thermoplastisch kunststof kantenband (vormkant). Deze kunststof vormkant is verlijmd met een speciale PUResist lijmtechniek. Een kunststof vormkant kan na verloop van tijd verkleuren ten opzichte van het gelakte oppervlakte. Dit komt vooral voor bij lichte uni kleuren.

Keukenkasten met anti vingerprint fronten kun je reinigen met een uv neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een speciale microvezel doek. Let wel goed op, dat de microvezel doek geen krassen maakt. Gebruik nooit agressieve of schurende reinigingsmiddelen op gelakte oppervlakten.

Fronten mat- en hoogglans gelakt

Het grondmateriaal MDF wordt voorzien van een lakpapier, lakbaar thermoplastische kunststof en bij sommige fronten is het grondmateriaal van essenhout of echthout fineer. De kanten worden door middel van een speciaal procedé vlak gemaakt en verzegeld en gevuld. Het grondmateriaal wordt vervolgens op het oppervlakte en de kanten rondom voorzien van een matlak. Het in water oplosbare laksysteem ziet bijna compleet vrij van oplosmiddelen en is formaldehyde vrij. Door de inwerking van UV-stralen ontstaat een extreem resistent lakoppervlakte van topkwaliteit. Matlak wordt gekenmerkt door zijn elegantie en hoge lichtbestendigheid. Mat gelakte fronten zijn gevoelig voor krassen en redelijk kleurecht, maar zullen in de tijd iets verkleuren door UV-straling. Gelakte fronten zijn gevoeliger voor stoten en krassen, vooral op gelakte fronten in een kleur of grijs en zwart zul je sneller stootschade of krassen zien.

Mat gelakte fronten kun je reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een speciale microvezeldoek. Let wel goed op, dat de microvezeldoek geen krassen maakt. Gebruik geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen.

Fronten echthout fineer

De voor- en achterzijde van het grondmateriaal van spaanplaat wordt voorzien van een dunne laag echthout fineer. De kanten worden voorzien van een echt houten kantenband. Het oppervlakte wordt, afhankelijk van de gekozen uitvoering behandeld met beits en geborsteld en voorzien van een pigmentlak welke met water kan worden verdund. Häcker gebruikt voor de productie van echthout fineer fronten geen illegaal gekapt hout. Echthout fineer fronten zijn niet kleurecht en zullen in de tijd behoorlijk tot extreem verkleuren.

Keukenkasten met echthout fineer fronten kun je reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een speciale microvezeldoek. Let wel goed op, dat de microvezeldoek geen krassen maakt. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen.

Belangrijk! Echthout fineer fronten kunnen behoorlijk afwijken ten opzichte getoonde kleurstalen in de winkel. Elk front of wandpaneel is uniek. Grote kleur- en structuurverschillen kunnen voorkomen per onderdeel. Dit is een eigenschap van echthout fineer en geen reden voor reclamatie.