Wat is een zichtzijde UV-lak?

De binnen- en buitenzijden van keukenkasten worden geleverd in de gekozen korpuskleur: 2077 kristalwit, 2022 lichtgrijs of 2059 titaan. De zichtbare buitenzijden van de keukenkasten kunnen bij HÄCKER Systemat gratis worden afgewerkt met een UV-matlak of hoogglanslak.

Wat is een systeemwand?

Een systeemwand is een populair alternatief voor het afwerken van zichtzijden met UV-lak. Het betreft een extra paneel dat tegen de zijwand van een keukenkast wordt geplaatst en dezelfde hoogte heeft als de korpus van de kast. Systeemwanden voor onderkasten en staande kasten kunnen worden doorgetrokken tot op de vloer of gestopt op de plint. Deze wanden steken 2,3cm voorbij de voorkant van de keukenkast, waardoor de voorzijde van de systeemwand vrijwel gelijk komt met de voorzijde van het front.

Wat is een front afsluitwand?

Een front afsluitwand is een afwerking voor zichtzijden, gemaakt van frontmateriaal, en is alleen mogelijk bij greeploze keukenkasten. Het frontmateriaal wordt voor-gemonteerd in verstek geleverd met aan de bovenzijde een greeplijst. De korte zijde (voorzijde) is 5cm breed en de zijkant is afgestemd op de korpusdiepte. In werkelijkheid is een systeemwand ongeveer 2,3cm dieper, zodat het front afsluitpaneel gelijk komt met het front van de aangrenzende kast. Er is ook een variant front afsluitwand mogelijk met een gedeeld front met twee greeplijsten.

Rugwandbekleding

De achterzijde van vrijstaande onderkasten, bijvoorbeeld in een eilandopstelling, kan worden afgewerkt met rugwandbekleding. Deze bekleding loopt door tot op de vloer en wordt geleverd met montagebevestigingen. Heb je een rugwand nodig van 203,4cm breed en 92cm hoog, dan bereken je 1,9 m² rugwand en voeg je één keer de vaste kosten (startkosten) toe aan je bestellijst.