In onze online shop vind je hoge kwaliteit keukenkasten in allerlei soorten, maten en kleuren. Wij houden van duidelijkheid en kwaliteit, dus leveren wij alleen de beste en meest hoogwaardige keukenkasten van Häcker systemat uit Duitsland.

Welke soorten keukenkasten zijn er?

Kies je voor gemak en kwaliteit? Koop dan kasten welke vanuit de fabriek voorgemonteerd worden geleverd. Voorgemonteerde keukenkasten kun je na levering direct plaatsen. Dit in tegenstelling tot flat-pack kasten. Met flat-pack kasten koop je losse planken, bevestigingsmiddelen en een inbussleutel, waarvan je zelf thuis nog een keukenkast moet maken. Alle kasten op onze website zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden voorgemonteerd geleverd vanuit de fabriek in Duitsland. Benodigde materialen voor het plaatsen van jouw nieuwe kasten, zoals stelpoten, plinten, koppelschroeven, metalen plankendragers, grepen, greeplijsten en plint klemmen worden standaard meegeleverd. Keukenkasten kun je onderverdelen in de categorieën; onderkasten, staande kasten en bovenkasten. Deze hoofdcategorieën zijn te verdelen in de subcategorieën; keukenkasten met deuren, keukenkasten met laden, hoekonderkasten, onderkasten voor een spoelbak en kasten voor apparatuur. Gebruik je bij het doorzoeken van onze online shop de filters en zoekfunctie, dan zul je snel de juiste keukenkasten vinden. Selecteer bij het toevoegen van kasten aan je bestellijst per keukenkast de juiste prijsgroep van het gewenste keukenfront.

Welke maten zijn er?

De breedte maat van keukenkasten is bij de meeste keukenmerken gelijk. Onder- en bovenkasten zijn leverbaar in 15,0cm - 20,0cm - 30,0cm - 40,0cm - 45,0cm - 50,0cm - 60,0cm - 80,0cm - 90,0cm - 100,0cm - 120,0cm breed. Keukenkasten t/m 60,0cm breed zijn vaak uitgevoerd met één deur of laden en voorraadladen. Kasten vanaf 80,0cm breed zijn vaak uitgevoerd met twee deuren of laden en voorraadladen. De hoogte van onderkasten varieert van 65,0cm tot 85,0cm, afhankelijk van het merk en programma. De onderkasten in onze online shop zijn 78,0cm hoog, deze hoogte maat is zonder plint hoogte en zonder werkblad dikte. Komt er een werkblad van 3,0cm dik op de onderkast en een plint van 13,0cm hoog onder de keuken, dan ontstaat er een werkhoogte van 94,0cm. Bovenkasten zijn leverbaar in dezelfde breedte maten als onderkasten. Häcker systemat levert bovenkasten in hoogte's 39,0cm 52,0cm - 65,0-cm - 78,0cm - 91,0cm - 104,0cm en zijn vaak leverbaar met klepdeur, zwenkdeur en draaideur. Staande kasten zijn meestal 60,0cm breed, zodat een inbouwoven, inbouw koelkast of inbouw vriezer in de keukenkast kan worden geplaatst. De inbouwnissen van kasten voor apparatuur worden in de fabriek op maat gemaakt voor de opgegeven apparatuur. Staande voorraadkasten en servieskasten zijn leverbaar in 30,0cm - 40,0cm - 50,0cm - 60,0cm breed. Häcker levert in de luxe systemat lijn staande kasten van 143,0cm - 156,0cm - 195,0cm - 208,0cm - 221,0cm hoog, de hoogte maat van staande kasten is zonder plint hoogte. Plan je onder de keuken een plint van 13,0cm hoog, dan is een staande kast van 221,0cm hoog met plint in totaal 234,0cm hoog vanaf de vloer.

Welke maten keukenkasten zijn er?

Keukenkasten maten

De korpus, dit is de keukenkast zonder keukenfronten, is standaard 56,0cm diep voor onderkasten en staande kasten. De achterwand van onderkasten en staande kasten is 3,6cm terug geplaatst voor eventueel leidingwerk over de muur. Achter inbouwapparatuur is geen ruimte voor leidingwerk over de muur. Naast de standaard diepte levert Häcker onderkasten met een korpusdiepte van 35,0cm. Deze kasten worden vaak gebruikt voor het creëren van een kookeiland. De korpusdiepte van bovenkasten is 35,0cm. De achterwand van ondiepe onderkasten en bovenkasten is 1,5cm terug geplaatst. Verder zijn de meeste onderkasten en staande kasten (uitgezonderd kasten voor apparatuur) leverbaar met een korpusdiepte van 46,0cm.

De plint komt tegen de voorste stelpoten en wordt vastgezet met meegeleverde kunststof plint klemmen aan de stelpoothouders. Bij een standaard korpusdiepte van 56,0cm begint de plint op 50,0cm vanaf de muur. Bij een korpusdiepte van 46,0cm begint de plint op 40,0cm en bij een korpusdiepte van 35,0cm begint de plint op 29,0cm vanaf de muur. De plint is 1,6cm dik, zijplinten zijn 1,2cm dik.

Onderstaande maatvoeringen zijn aangeven vanaf de achterzijde van de kast. Houdt rekening met de extra afstand tussen de kasten en de muur, wanneer de kasten van de muur worden geplaatst.

Keukenkasten plint

Keukenkasten