Selecteer bij het toevoegen van keukenkasten de prijsgroep van het gewenste front. Kies je prijsgroep 2, dan kun je tijdens de afspraak zonder prijswijziging een front uit deze prijsgroep kiezen. Natuurlijk kun je in de winkel switchen naar een andere prijsgroep, afwerking of kleur. Je ontvangt na de afspraak altijd een orderbevestiging met de gemaakte keuzes.

Hoe gaat jouw nieuwe keuken eruit zien? De keuze van het front is hierin erg bepalend. Welke kleur kies jij? Of kies je een combinatie van meerder kleuren? Wij helpen je graag bij het maken van deze keuzes. Het is altijd handig, om een staal van je vloer mee te nemen als je de kleur(en) van jouw nieuwe keuken komt uitzoeken. 

Welk front kies jij voor op jouw nieuwe keukenkasten?

Welke afwerking en het materiaal kies jij voor jouw nieuwe keukendeurtjes? De afwerking is vaak een optische keuze. Wil je een naadloos front of een front met een kunststof band rondom de kanten? Het materiaal is vaak weer bepalend of een front tegen een stootje kan of niet. Is het front makkelijk in onderhoud? Allemaal vragen welke misschien nu door je hoofd gaan. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze's. Loop gewoon eens binnen in onze winkel in Nieuwkoop.

Fronten kunststof melamine en HPL

Melamine wordt door hitte en hoge druk tijdens de productie op het spaanplaat aangebracht. De coating hecht door de hars op het spaanplaat. Melamine keukenfronten zijn sterk en krasvast, ideaal wanneer je op zoek bent naar fronten welke tegen een stootje moeten kunnen. Vuil en bacteriën hebben minder snel kans op het materiaal te hechten. Kunststof melamine is kleurecht en zal niet snel verkleuren door UV-straling. HPL is een iets dikkere laag melamine en wordt na de productie van spaanplaat op de plaat verlijmd.

De kanten rondom melamine en HPL fronten, worden altijd voorzien van een thermoplastisch kunststof kantenband (vormkant). Deze kunststof vormkant is verlijmd met een speciale PUResist lijmtechniek. Een kunststof vormkant kan na verloop van tijd verkleuren ten opzichte van het melamine of HPL oppervlakte. Dit komt vooral voor bij lichte uni kleuren.

Kunststof melamine en HPL kun je reinigen met een ph neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een microvezel- of katoenen schoonmaak doek. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Voor het verwijderen van vlekken van kunststof melamine en HPL, adviseert Häcker TanexPower kunststof reiniger te gebruiken.

Fronten PerfectSense anti-fingerprint

Het grondmateriaal van PerfectSense fronten wordt voor en achter voorzien van een melaminelaag. Op de voorzijde van de grondplaat komt een enkele laag UV-hardende acryllak. De speciale anti-fingerprint eigenschap van PerfectSense acryllak reduceert vingerafdrukken op het oppervlak en vergemakkelijkt het schoonmaken. Het trendy, fluweelzachte gevoel nodigt uit tot aanraken en zorgt voor een aangenaam warme touch. UV-hardende acryllak fronten zijn gevoelig voor krassen, afhankelijk van de gekozen kleur is een kras snel of minder snel zichtbaar. PerfectSense fronten zullen na verloop van tijd verkleuren.

De kanten rondom PerfectSense fronten, worden altijd voorzien van een thermoplastisch kunststof kantenband (vormkant). Deze kunststof vormkant is verlijmd met een speciale PUResist lijmtechniek. Een kunststof vormkant kan na verloop van tijd verkleuren ten opzichte van het PerfectSense oppervlakte. Dit komt vooral voor bij lichte uni kleuren.

PerfectSense fronten kun je reinigen met een uv neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een speciale microvezeldoek. Let wel goed op, dat de microvezeldoek geen krassen maakt. Gebruik nooit agressieve of schurende reinigingsmiddelen op PerfectSense oppervlakten.

Fronten mat- en hoogglans gelakt

Het grondmateriaal MDF wordt voorzien van een lakpapier, lakbaar thermoplastische kunststof en bij sommige fronten is het grondmateriaal van essenhout of echthout fineer. De kanten worden door middel van een speciaal procedé vlak gemaakt en verzegeld en gevuld. Het grondmateriaal wordt vervolgens op het oppervlakte en de kanten rondom voorzien van een matlak. Het in water oplosbare laksysteem ziet bijna compleet vrij van oplosmiddelen en is formaldehyde vrij. Door de inwerking van UV-stralen ontstaat een extreem resistent lakoppervlakte van topkwaliteit. Matlak wordt gekenmerkt door zijn elegantie en hoge lichtbestendigheid. Mat gelakte fronten zijn gevoelig voor krassen en redelijk kleurecht, maar zullen in de tijd iets verkleuren door UV-straling. Gelakte fronten zijn gevoeliger voor stoten en krassen, vooral op gelakte fronten in een kleur of grijs en zwart zul je sneller stootschade of krassen zien.

Mat gelakte fronten kun je reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een speciale microvezeldoek. Let wel goed op, dat de microvezeldoek geen krassen maakt. Gebruik geen agressieve of schurende reinigingsmiddelen.

Fronten echthout fineer

De voor- en achterzijde van het grondmateriaal van spaanplaat wordt voorzien van een dunne laag echthout fineer. De kanten worden voorzien van een echt houten kantenband. Het oppervlakte wordt, afhankelijk van de gekozen uitvoering behandeld met beits en geborsteld en voorzien van een pigmentlak welke met water kan worden verdund. Häcker gebruikt voor de productie van echthout fineer fronten geen illegaal gekapt hout. Echthout fineer fronten zijn niet kleurecht en zullen in de tijd behoorlijk tot extreem verkleuren.

Echthout fineer kun je reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel in combinatie met een speciale microvezeldoek. Let wel goed op, dat de microvezeldoek geen krassen maakt. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen.

Belangrijk! Echthout fineer fronten kunnen behoorlijk afwijken ten opzichte getoonde kleurstalen in de winkel. Elk front of wandpaneel is uniek. Grote kleur- en structuurverschillen kunnen voorkomen per onderdeel. Dit is een eigenschap van echthout fineer en geen reden voor reclamatie.