Keukenkasten

Thuiskeukens levert topkwaliteit keukenkasten voor de beste prijs. Elke keukenkast wordt in de fabriek in Duitsland in elkaar gezet. Je hebt na levering meteen een keukenkast in handen, met laden erin en een front erop. Voorgemonteerde keukenkasten zijn constructief sterker en je kunt na levering direct beginnen met plaatsen. Onderdelen zoals stelpoten, plinten, koppelschroeven, metalen plankendragers, grepen, greeplijsten en plint klemmen worden standaard meegeleverd.

Keukenkasten met greep of greeploos

Kies jij keukenkasten met greep of greeploze keukenkasten? Beide programma's zijn verschillend als het gaat om planning en design. Kies bij de start van jouw ontwerp, met welk programma jij wilt gaan ontwerpen. Plan je kasten met greep, dan zijn er vrijwel geen beperkingen. Een greep kan het volledig haaks openen van een deur belemmeren. Denk aan een kast direct naast een muur of een bovenkast tegen een staande kast. Let hierop bij het ontwerpen.

Greeploze keukenkasten zijn voorzien van greeplijsten, waardoor je het front kan vastpakken en openen. Bij greeploze onderkasten komt er altijd een greeplijst direct onder het werkblad. Bij greeploze onderkasten met laden komt er nog een extra greeplijst in het midden van de keukenkast. Deze greeplijsten zijn altijd horizontaal geplaatst. Uitkepingen voor de greeplijsten worden in de fabriek in de korpus gemaakt. Staande kasten zijn leverbaar met horizontale of verticale greeplijst. Een koelkast of vriezer tot 140,0cm hoog kun je in greeploze staande kasten met horizontale greeplijst plannen. Een koelkast of vriezer met een hogere nis-maat, plan je altijd in een staande kast met verticale greeplijst.

Breedte maten keukenkasten

De breedte van keukenkasten is bij de meeste keukenmerken gelijk. Onder- en bovenkasten zijn leverbaar in 15,0cm - 20,0cm - 30,0cm - 40,0cm - 45,0cm - 50,0cm - 60,0cm - 80,0cm - 90,0cm - 100,0cm - 120,0cm breed. Staande voorraadkasten en servieskasten zijn leverbaar in 30,0cm - 40,0cm - 50,0cm - 60,0cm breed. Staande kasten zijn meestal 60,0cm breed, zodat een inbouwoven, inbouw koelkast of inbouw vriezer in de keukenkast kan worden geplaatst. De inbouwnissen voor apparatuur worden in de fabriek op maat gemaakt voor de opgegeven apparatuur. Bovenkasten zijn leverbaar in dezelfde breedte maatvoering als onderkasten.

Hoogte maten keukenkasten

De hoogte van onderkasten varieert van 65,0cm tot 85,0cm, afhankelijk van het merk en programma. De onderkasten in onze online shop zijn 78,0cm hoog. Dit de korpushoogte, de plint en de dikte van het werkblad moet je hier nog bij optellen. Komt er een werkblad van 3,0cm dik op de kast en een plint van 13,0cm hoog onder de kast, dan ontstaat een werkhoogte van 94,0cm. Wij leveren bovenkasten in van 39,0cm 52,0cm - 65,0-cm - 78,0cm - 91,0cm en 104,0cm hoog. Häcker systemat levert staande kasten van 143,0cm - 156,0cm - 195,0cm - 208,0cm - 221,0cm hoog. De hoogte van staande kasten is ook zonder plint. Plan je onder de keuken een plint van 13,0cm hoog, dan is een staande kast van 221,0cm hoog met plint in totaal 234,0cm hoog vanaf de vloer.

Welke maten keukenkasten zijn er?

Keukenkasten maten

Ruimte voor leidingwerk achter kasten

De korpus is de keukenkast zonder keukenfronten en laden. De korpus van onderkasten en staande kasten is 56,0cm diep. De achterwand van onderkasten en staande kasten is 3,6cm terug geplaatst, zodat je ruimte hebt om leidingwerk achter de kasten weg te werken. Let op! achter inbouwapparatuur is geen ruimte voor leidingwerk achter de kast. Naast de standaard diepte levert Häcker onderkasten met een korpusdiepte van 35,0cm. Deze kasten worden vaak gebruikt voor het creëren van een kookeiland. De korpusdiepte van bovenkasten is ook 35,0cm. De achterwand van ondiepe onderkasten en bovenkasten is 1,5cm terug geplaatst. De meeste onderkasten en staande servies- en voorraadkasten kun je zonder meerkosten in diepte laten reduceren tot een korpusdiepte van 46,0cm.

Op welke maat komt de plint onder de keukenkasten?

De plint onder de keukenkasten komt strak tegen de voorste stelpoothouders en wordt aan de houders vastgezet met meegeleverde kunststof plint klemmen. De plintklem schuif je bovenop de plint vast achter de stelpoothouder. De plintklem drukt de plint strak tegen de vloer. Bij een standaard korpusdiepte van 56,0cm begint de plint op 50,0cm vanaf de muur waartegen de keukenkast wordt geplaatst. Bij een korpusdiepte van 46,0cm begint de plint op 40,0cm vanaf de muur en bij een korpusdiepte van 35,0cm begint de plint op 29,0cm vanaf de muur. De plint is 1,6cm dik en zijplinten zijn 1,2cm dik.

Onderstaande maatvoeringen zijn aangeven vanaf de achterzijde van de kast. Houdt rekening met extra afstand tussen de kasten en de muur, wanneer kasten in jouw ontwerp van de muur worden geplaatst.

Keukenkasten plint

Keukenkasten